Anlita flytthjälp för din hälsa

En flytt innebär nästan alltid stress, och är både fysiskt och psykiskt påfrestande. Adressändringar ska göras här och var, el- och bredbandsavtal ska flyttas och eventuella flyttdagar ska tas ut på jobbet. Utöver det ska allting packas. För att lindra den fysiska ansträngningen kan du anlita flytthjälp från flyttfirmor stockholm. Då får du hjälp från experter som bär alla tunga grejer åt dig – och du riskerar inte att skada dig själv eller dina ägodelar.

Köp ordentliga flyttlådor
För att säkerställa att allting håller sig helt under flytten bör du investera i några rejäla flyttlådor. Återanvändning är så klart bra, men kartonger som varit med i några år tenderar att falla sönder, speciellt om de utsatts för fukt. Packa varsamt och slå alltid in glas och porslin i tidningspapper. Markera också kartongerna med innehållet, så att både du och flyttfirman vet vilka grejer som man bör vara extra varsam med.

Möjligt med rutavdrag
Glöm inte bort att du kan få upp till 50 % av kostnaden avskriven genom rutavdraget. Exakt vilka regler som gäller kan du läsa på Skatteverkets hemsida. I grunden handlar det om att du ska ha betalt in en viss summa i skatt, och att du inte redan nyttjat ditt rutavdrag sedan tidigare.

De flesta seriösa flyttfirmor kan hjälpa dig med detaljer och att fylla i och skicka in ansökan. Skulle du bli nekad rutavdrag får du bara en ny faktura av flyttfirman med det resterande beloppet, efter att beslutet är taget.

Undvik skador och oro
De uppenbara fördelarna med att använda flytthjälp är att det blir ett mindre moment att oroa sig över, och att du undviker att slita på kroppen. Att bära tyngre grejer kan leda till skador, både mindre och mer allvarliga. Att bära upp tunga byråer eller skänkar kan rent ut sagt vara farligt. Professionella flyttfirmor har rutiner och verktyg för att bära tunga möbler, vilket minimerar risken att du eller dina saker går sönder.

När du ska välja flyttfirma finns det några aspekter att utgå från. Priset är naturligtvis en viktig del. Ju billigare desto bättre. Men kolla också gärna upp omdömen online för att se om företaget är seriöst och har nöjda kunder. På så sätt undviker du onödiga överraskningar och får dina möbler och ägodelar till nya bostaden snabbt, säkert och effektivt.

Det handlar om vad du värderar mest
Huruvida det är värt att anlita flytthjälp eller inte, beror på om du värderar din tid mer eller mindre än kostnaden för flyttfirman. Är du singel och inte äger särskilt mycket grejer, har vänner som gärna ställer upp att flytta det lilla du har – ja då kanske det är bättre att lägga pengarna på något annat, till exempel flyttstäd.