Badrumsrenovering med färg

Med färg på kakel och klinker kan du skapa ett badrum med ett personligt uttryck. Vi är så vana vid att badrum är ljusa i vitt, grått eller beige, men så behöver det inte alls vara. Tycker du om färg och mönster finns det inget som hindrar dig från att renovera ditt badrum i en stil som ligger långt från den skandinaviska inredningstraditionen.

Stora valmöjligheter
Idag finns en mängd olika alternativ att välja mellan när du ska renovera ditt badrum. Kakel- och klinkerplattor finns i många olika färger, mönster och storlekar. För att få så mycket inspiration som möjligt är det bra att besöka flera olika butiker, läsa bloggar som handlar om badrumsrenoveringar och köpa hem lite olika inredningsmagasin. Att se hur andra har gjort och vilka färgkombinationer de valt kan hjälpa dig att bestämma hur ditt nya badrum ska se ut.

En färgstark trend
Vitt, beige och möjligen grått har länge varit trenden för badrum. Nu ser vi dock att det kommer fler och fler färger på kakel och klinker. Blått kan till exempel ge ett snyggt och fräscht intryck. Blått förknippas ju med vatten så det passar helt enkelt perfekt i ett badrum. En annan färgnyans som syns mer ofta nu är buteljgrönt kakel och klinker. Det ger en häftig retrokänsla i badrummet. Även klara färger som rött, gult och orange ökar i popularitet. Självklart kan du också kombinera olika färger på kakel och klinker. Vad sägs om en fondvägg i badrummet till exempel? Eller kanske matcha mindre kakelplattor i olika gröna nyanser och skapa ett vackert mönster? Gillar du mönster ska du inte heller missa kakel med mönster inspirerade från Marocko. Det ger en skön känsla i badrummet och finns i många olika färgkombinationer.Nytt badrum

Inredningsdetaljer i olika färger
Vågar du inte riktigt välja kakel och klinker med starka färger utan väljer att gå på den mer skandinaviska stilen med ljusa nyanser kan du dock få in mer färg i badrummet genom att välja färgstarka inredningsdetaljer. Du kan till exempel välja handdukar och badrumsmattor i olika färger. Det finns också många fina duschdraperier att välja mellan. Även olika krukor och blommor kan hjälpa till att skapa en personlig och unik känsla i badrummet. Fördelen med att välja mer neutrala färger på tak och golv är att du snabbt kan byta inredningsstil i badrummet. Genom att komplettera med exempelvis nya handdukar eller nya korgar kan du enkelt få en ny stil.

Glöm inte bort belysningen
När du har valt stil och färger till ditt nya badrum ska du inte glömma bort att fundera på vilken typ av belysning du behöver. Det är bra att ha både en allmänbelysning och en stämningsbelysning.