Så väljer du rätt flyttfirma

Är det dags att flytta med flyttfirmor alingsås? Skulle du vilja få hjälp med arbetet? Då kan en flyttfirma vara den rätta lösningen för dig. Samtidigt finns det så många företag att välja mellan att det kan vara svårt att hitta rätt. Nedan tipsar vi dig om hur du hittar rätt flyttfirma för just dina behov!

Varför anlita flyttfirma?
En flyttfirma är nästan alltid ett bra val vid en flytt. Med en sådan slipper du själv packa dina saker, flytta tunga möbler, köra allt till den nya bostaden och packa upp sakerna igen. Dessutom kan möbler behöva demonteras och monteras på nytt, vilket kan vara tufft. Även flyttstädningen är en krävande del av flytten och många flyttfirmor kan ta hand om den biten också. Med hjälp av en flyttfirma blir flytten betydligt enklare och mindre stressig!

Hur väljer man rätt flyttfirma?
Att hitta rätt flyttfirma är inte alltid enkelt. Du kan givetvis kontakta första bästa, men det är sällan en klok idé. Istället bör du följa stegen nedan för att hitta rätt.

1. Identifiera dina behov
Först och främst bör du fundera på vad du egentligen vill ha hjälp med. Handlar det bara om att köra dina lådor till den nya adressen? Ska personalen även bära möbler? Vill du att de även ska ta hand om städningen? När du vet exakt vad du letar efter blir det enklare att hitta firman som motsvarar dina förväntningar.

2. Jämför flera firmor
Ett enkelt sätt att hitta flyttfirmor är att söka på Google. Besök firmornas hemsidor, så att du får en bild av deras tjänster, priser och företaget överlag. Läs gärna recensioner om företagen, exempelvis Google reviews. Ta därefter kontakt med dem som verkar mest intressanta och begär offerter.

3. Kolla upp firmorna
För att försäkra dig om att en firma är seriös bör du kolla upp dess organisationsnummer. Du kan kontakta Skatteverket och se om de har F-skattsedel, vilket de ska ha om de är seriösa. Undersök även om firman är med i en branschorganisation och om den har försäkring. Det är guld värt om något objekt skulle skadas under flytten.

4. Fråga vilka betalningsalternativ som accepteras
En seriös flyttfirma erbjuder flera betalningsalternativ. Om ett visst företag bara vill ha betalt kontakt är det en röd flagga. Det kan vara tecken på att allt inte sker rätt till på firman.

5. Be om en skriftlig offert
För att undvika tvister är det alltid bäst att få en skriftlig offert. Där bör det bland annat framgå vilka dagar arbetet ska ske, vad arbetet ska omfatta och vad priset kommer att landa på.